10 aprilie 2009

Cu politica..inainte

Ca la majoritatea romanilor obisnuiti, imi este sila de politica, fiindca este compusa din reprezentanti incompetenti, gogomani, mincinosi, aparatori exclusiv ai propriilor interese, atenti la grijile lor si niciodata ale celor pe care, pasamite, ii reprezinta.. De aceea, noi, cei "reprezentati", nu suntem decat "masele, golanii, gloata, plebea", ce nu merita decat sa i se arunce cu praf in ochi.. cred ca ati mai auzit sau cel putin simtit personal tot ceea ce insir eu aici, cu nedisimulata scarba.. Dar, noi, intelectualii, de ce nu ne implica, daca suntem si competenti, si constienti, si capabili sa luam decizii mult mai impartiale, si, sa speram, mult mai dornici sa realizam binele celor multi?.. Fiindca pentru a ajunge acolo, trebuie sa te umpli de murdarie, de jegul compromisurilor, de barierele "miilor de semnaturi", de a apela la toate cunostintele pentru a te sprijini, de a incepe inevitabil sa te bati cu pumnul in piept pentru a te face cunoscut, pentru a fi bagat in seama.. Desigur, toate astea daca iti doresti sa candidezi independent si nici nu esti o figura cunoscuta..gloatei, sau macar celor mai importanti reprezentanti ai sai, ai celor care voteaza (daca voteaza..) in cunostinta de cauza.
In momentul de fata, imi vine sa votez la presedentie cu Radu Duda.
Mi se pare un tip valabil. Adica viabil. Are coloana vertebrala. La propriu si la figurat.
Asa-zisul trecut comunist haituieste pe toti care au gandit putin mai mult inainte de '89.. Da, totusi, asa este.. Chit ca protipendada de atunci gandea, ca si acum, exclusiv pentru propria indestulare..
Si ca sa inchei: cred ca politica nu e scarboasa si manjita numai la noi in tara, ci peste tot.
Totusi, o emblema superba si aparent complet obiectivata in raport cu noroiul acesta omniprezent al domeniului, este cea a vestitului Barack Obama, care il are pe "nu stiu ce"...din motive foarte personale, desigur..
Si ce bine prinde!

Un comentariu: